Op naar Aaipop en andere zaken

Na het drukke weekend van By Rouke en de Sietse ten Hoeve lezing en niet te vergeten de jaarvergadering van de Oranjevereniging, gaan we op naar Pasen. Voor de één het feest van de Opstanding en voor de ander 2e Paasdag Aaipop, het opstaan van de Frysktalige muziek. Voor het zover is toch nog een paar zaken rondom Nijland.

Over de woningbouwplannen lijkt het alsof vertraging en volle werkagenda's het proces niet versnellen. Waar eerst werd gesproken om deze maand te komen met bedrijven die interesse hebben is het door de volle agenda's verschoven naar april. Dan verwachten we meer te kunnen vertellen over de stand van zaken. Dan is 6 jaar na de oprichting van de 1000 ogen app Nijland, een app om onveilige situaties met elkaar te delen bij een aantal dorpsgenoten wat uit beeld geraakt. Deze buurtapp is er voor ons en wordt mede in de gaten gehouden door de wijkagent. Daarom lijkt het soms handig om een gevonden pluche beestje te showen of aangelopen of vermiste huisdieren te delen, maar daar is de app niet voor bedoeld. Als je de app nog niet hebt maar wel mee wil helpen aan de veiligheid van Nijland, meld je dan aan via: 06 48498742.  Het spreekt voor zich dat Ruben als beheerder wel moet weten wie je bent voor je wordt toegevoegd.

Op dinsdag 18 april houdt Dorpsbelangen haar ledenvergadering. Binnenkort wordt de agenda verspreid. Ben je nog geen lid, meld je dan aan via: dorpsbelangnijland@gmail.com