Leefbaarheids Challenge 2020

Als dorpsbelang zoeken we mee naar wegen om aan middelen te komen om ideeën die het leven in ons dorp nog mooier en beter maken, waar te kunnen maken. Zo berichtten we in april over een provinciale subsidieregeling. Deze is nu beëindigd.

De gemeente SWF heeft ook een subsidie regeling om de leefbaarheid te stimuleren. Voor meer informatie daarover kan je naar:

https://sudwestfryslan.nl/onderwerp/subsidies/#1542536779961-ff10a9f2-3cc3

Maar ook de landelijke overheid stelt geld beschikbaar. Er is tot 1 juni 2020 een mogelijkheid vanuit het Rijk om aan middelen te komen, met een maximum van € 2000.

In veel wijken en buurten is de leefbaarheid nog altijd niet zoals we zouden willen dat het zou moeten zijn. De grote uitdaging zit 'm in het feit dat er geen 'eenvoudige' oplossing voor het verbeteren van leefbaarheid is. De leefbaarheid wordt namelijk beïnvloed door ontzettend veel verschillende zaken, die ook nog eens van persoon tot persoon en van buurt tot buurt kunnen verschillen. Hoe kunnen mensen zelf bijdragen aan het verbeteren van de leefbaarheid in hun wijk & buurt? Wij zijn op zoek naar de beste ideeën! Waar zijn we naar op zoek?
Wij zijn op zoek naar de beste ideeën die bewoners en bedrijven aanzetten om zelf de leefbaarheid in hun eigen buurt en wijk te verbeteren! Het liefst zien we creatieve en verrassende combinaties die verschillende thema's en partijen in de buurt of wijk met elkaar verbinden.
Wat hebben bewoners en bedrijven nodig, hoe kunnen mensen aangespoord worden?
Wat zijn geniale concepten en ideeën die ze kunnen uitvoeren?

Zie voor meer informatie:

https://leefbaarheidschallenge.nl/bzk/Ideeen-voor-Leefbaarheid/

 

Vereniging van Dorpsbelangen Nijland

Karel Lever