oldtimerdei uitgesteld, Tramstrjitte weer drukker en woningbouwplannen?

Het weer zorgt voor grote verrassingen, was het vorig jaar wat te warm, nu wordt de Oldtimerdei van 13 juli uitgesteld vanwege een te nat expositieterrein. Het weiland is te nat. Een nieuwe datum volgt.

De bewoners van de Tramstrjitte hebben een maand lang naar verhouding weinig overlast van het verkeer gehad, maar vanaf 12 juli wordt de weg waarschijnlijk weer opengesteld. Als dorpsbelang hopen we dat de bestuurders ons dorp blijven mijden en als ze er toch door moeten, rekening houden dat hier ook mensen wonen.

Vandaag 10 juli heeft Dorpsbelang een gesprek gehad met de gemeente naar aanleiding van de brief die Dorpsbelang heeft gestuurd aan het College van Burgemeester en Wethouders in opdracht van de ledenvergadering. Het viel de leden op dat er weinig wer vernomen van de woningbouwplannen samen met het dorp ontwikkeld terwijl de wethouder ondertussen riep om plannen om woningbouw te realiseren. Twee bestuursleden hebben gesproken met de ambtenaren die gaan over de plannen met betrekking tot woningbouw. Zij gaven aan dat bij de gemeente en de eigenaar van de grond nog steeds gewerkt wordt aan het uitwerken van de plannen. Naar verwachting zal er na de zomer meer informatie vrijkomen en weer contact gezocht worden. (we schreven dit ook in 2022..) Het gesprek verliep in een opbouwende sfeer en de 2 bestuursleden zijn positief gestemd richting Nijland afgereisd. Wordt vervolgd.