toekomst van het aanbieden van Ziekenhuiszorg Verplaatst naar 17 juli

Dit keer een kopie van een nieuwsbericht van onze gemeente om als inwoner naar een informatie bijeenkomst te gaan over de toekomst van onze ziekenhuiszorg. Het is in Nederland zo dat zorgverzekeraars en het bestuur van de ziekenhuizen kunnen bepalen wat ze willen, maar dat ze wel moeten luisteren naar de samenleving. De samenleving zijn wij. Als het Antonius over 5 tot 10 jaar sluit dan moeten we naar Joure. Waarom noem ik 5 tot 10 jaar? Omdat over 10 jaar het Antonius is verouderd. (ze zijn nog bezig met nieuwbouw en de basis stamt uit 1994.) Als het ziekenhuis na de opening 30 jaar geleden nu al is verouderd, dan zijn er fouten gemaakt. Nieuwbouw in Joure garandeert niet dat de fouten herhaald zullen worden.
Lees het onderstaand bericht en meld je aan. Praat mee over de zorg in Koudum

De beste zorg voor al onze inwoners, dat is wat de gemeente Súdwest-Fryslân graag wil.

Maar wat is de beste zorg? Zijn we bereid en in staat om daar verder voor te reizen? Welke zorg kan de huisarts op zich nemen en waarvoor is een ziekenhuis nodig? Wat zijn de gevolgen voor jou als het ziekenhuis in Sneek sluit?

Hierover gaan we graag in gesprek en we horen graag wat jij belangrijk vindt. Wij organiseren 3 bewonersavonden, in Koudum, Makkum en Sneek om met inwoners in gesprek te gaan over deze prangende vragen.

Wanneer is de eerste bijeenkomst?

  • Dag: WOENSDAG 17 JULI
  • Tijd: van 19.30 tot 21.30 uur
  • Locatie: De Klink in Koudum.

Meld je aan en praat mee over onze zorgWaarom organiseert de gemeente deze bijeenkomsten?

De Friese ziekenhuizen en zorgverzekeraars hebben aangegeven op termijn van 4 naar 3 ziekenhuizen te willen in Friesland.