van timmerdorp tot wegonderhoud

De laatste week van de vakantie was een gezellige week met al afsluitend hoogtepunt het timmerdorp. Vele bouwsels zijn gemaakt, splinters en schaafwonden zijn opgelopen, maar terugkijkend was het een groot succes. Automatisch ging timmerdorp over in het Kleintje Dorpsfeest. De Oranje Vereniging had samen met het Mandebestuur en de vele vrijwillgers het organisatorisch goed voor elkaar. Vanaf de optocht om half 9 tot de sluiting tegen 1 uur 's nachts liep het programma vloeiend en soms met de hitte leek het wel vloeibaar door. Fijn dat we met elkaar zo'n feest hebben kunnen vieren. De sportclubs zijn inmiddels ook weer gestart en dat leidt weer tot een gezellig dorpsleven. De activiteitenkalender, te vinden in de Agenda, begint weer vol te lopen. Vergeet bijvoorbeeld de oud-ijzer actie niet en de lezing van Klaas Wilting. Kaarten zijn al in de voorverkoop verkrijgbaar.

De gemeente SWF zal vanaf 18 september de Roordastrjitte herstraten en iets wijzigen aan de ruimte voor het parkeren (zie bijlage). De buurtbewoners zullen voordat de werkzaamheden starten een brief ontvangen.

De gemeente geeft aan dat zij overlast ondervindt van heggen en struiken van particulieren die over de openbare weg groeien en vraagt om het zelf goed terug te snoeien.

Voor de mensen die over IJsbrechtum rijden geldt de volgende mededeling over de werkzaamheden die daar inmiddels plaatsvinden: https://melvin.ndw.nu/public/situation/251672