Gospelkoor Terra Nova Nijland

Gospelkoor Terra Nova Nijland
Singel 41
8771 SV NIJLAND
info@terranovanijland.nl
0515580505
Verdere informatie: 

 

In november 1994 werd Gospelkoor Terra Nova Nijland opgericht door een groep enthousiaste dorpsbewoners.

Deze mensen hadden allemaal één ding gemeen: het uitdragen van Gods evangelie door muziek en zang.

Dit vuur is overgeslagen op de vele leden die sindsdien zingen bij Gospelkoor Terra Nova. Terra Nova ontleent haar naam uit het Latijn: ‘Nieuw Land’ en vertaald in het Fries ‘It Nije lân’ (Nijland).

Gospelkoor Terra Nova telt op dit moment ruim 20 enthousiaste koorleden en 3 comboleden, bestaande uit: drummer, pianist en dwarsfluitiste. Het uitgebreide repertoire bestaat uit diverse muziekstijlen, van acapella tot rustige ballades, en afgewisseld met swingende black gospelsongs, gezongen in het Fries, Nederlands en Engels.

Gospelkoor Terra Nova verzorgt kerk-/jeugddiensten en themadiensten van alle formaten en worden meestal in overleg met de gemeente of organisatie samengesteld.

Tevens kunnen wij een dienst vullend programma uitvoeren in de vorm van een themadienst. De liederen, gedicht en Schriftlezing worden hierop aangepast. Gospelkoor Terra Nova Nijland staat sinds 2012 onder leiding van Piet Lautenbach.

Wilt u meezingen? Neem contact op met ons, of nog beter:

 

Kom langs op de dinsdagavond in de consistorie van de kerk in Nijland. Wij zingen alleen als de R in de maand zit.

 

Nieuws bij dorpsvoorziening

Terra Nova is na bijna 25 jaar per 01-01-2019 niet meer actief als gospelkoor. De naam blijft nog wel bestaan en als er voldoende animo is, wordt het koor weer actief.