In en rond Nijland

Van 14 tot 16 juni is de Tsjerkegreft weer afgesloten voor alle verkeer. Vorige week was het verzoek voor doorgaand en zwaar verkeer om Nijland te mijden en er ver omheen te rijden. Deze week is het bittere noodzaak.

Het sociaal leven in Nijland is in volle gang, het voetbalweekend is amper achter de rug of de volleybal competitie op de Jister komt er aan. (zie de agenda en de flyer in de brievenbus).

Het sociaal collectief za komend seizoen een vorm van doorstart krijgen met vrijwillegers uit ons eigen dorp. Daarover later meer. De gemeente SWF vraagt ons als inwoners om onze mening. Wonen, werken en recreëren in eigen omgeving is belangrijk, niet alleen voor ons zelf, maar ook voor de vele gasten die we in onze provincie en in iets mindere mate in ons dorp ontvangen. Súdwest-Fryslân vraagt inwoners naar hun ideeën over vrijetijdsbesteding. De gemeente zoekt informatie om de nieuwe visise van de gastvrijheidseconomie te kunnen schrijven. Daar zijn wij als inwoners en mogelijke genieters van onze omgeving of aanbieders van gastvrijheid voor nodig.In de enquête vraagt de gemeente inwoners naar hun mening over gezinsactiviteiten, recreatie in de natuur, evenementen, verblijfsmogelijkheden en meer. Naast deze enquête gaat de gemeente in gesprek met ondernemers en een panelgroep van inwoners. Inwoners kunnen de enquête tot en met 14 juni invullen via www.sudwestfryslan.nl/gastvrijheid