Tramstrjitte en Pastorie dorp in verandering?

Het afgelopen weekend hebben niet bij Nijland betrokkenen de snelheidsindicator aan de Tramstrjitte verwijderd waardoor de gemeente een vernieuwd exemplaar heeft moeten ophangen. Dorpsbelangen vindt het jammer dat mensen die niet bij ons dorp betrokken zijn en waarschijnlijk het ook goed vinden dat de gemeentelijke belastingen mogen stijgen, dit soort van vernielingen doen. Als je 30 in het dorp te langzaam vindt, rijd er dan omheen via de A7. Wij willen veilig in Nijland kunnen wonen en over straat gaan.

Een andere mogelijk ingrijpende gebeurtenis voor Nijland is de toekomst van de Pastorie. Nadat ds. De Waal is vertrokken staat de Pastorie leeg. De PKN gemeente van Nijland, neemt zondag 3 maart 2024, na de kerkdienst, een besluit over de Pastorie: verkoop of opknappen en behouden voor de kerkelijke gemeente in het dorp. Als de PKN gemeente besluit de Pastorie te verkopen, dan wordt de Syste ten Hoeve lezing over Pastorieën in Friesland, een beladen lezing. Want wat zou Sytse ten Hoeve vinden van het mogelijk verkopen van het historisch aan Nijland en de Nederlands Hervormde Kerk, denk aan ds. Hoedemaker die vond dat er maar 1 kerk in Nijland hoefde te zijn voor iedereen, verbonden gebouw.

Voor het zover is, wordt er in De Mande een wijnproeverij gehouden op 1 maart. (zie de agenda) Bij een goede wijn en een goed besluit heb je de volgende dag geen kater.